Ce facem

Misiunea noastră: construim o societate deschisă în România.

Ne dorim o țară în care cetățenii sunt solidari unii cu alții, fără excepție, și în același timp iau atitudine în cunoștință de cauză față de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Ne dorim o țară în care instituții transparente oferă acces la informații în formate deschise și decid împreună cu și în interesul celor pe care îi reprezintă, garantând drepturi egale pentru toate persoanele.

În proiectele pe care le dezvoltăm încercăm permanent să găsim abordări inovatoare și să propunem modele sustenabile de dezvoltare pentru societate.

Domenii de interes

Activitatea ACIP se desfășoară în principal în patru domenii:

În funcție de context, resurse și capacitate de implicare, în fiecare moment desfășurăm activități și implementăm proiecte într-unul sau mai multe din aceste domenii.

Pe fundal, monitorizăm evoluțiile din toate domeniile de interes și suntem pregătiți să ne implicăm atunci când apar oportunități noi.

Activitatea noastră de zi cu zi constă în cercetare socială, monitorizare a instituțiilor publice, realizarea de recomandări pentru îmbunătățirea politicilor publice, advocacy și comunicare.

Ori de câte ori este posibil, preferăm să lucrăm în parteneriate și coaliții cu alte organizații.

Cine suntem – Membrii Asociației Centrul pentru Inovare Publică

  • Mihaela Nanboe – Președintă
  • Ovidiu Voicu – Membru în Consiliul Director, Director Executiv, coordonează programele privind guvernarea deschisă și drepturile fundamentale
  • Nicoleta Voicu- Membră în Consiliul Director, coordonează programele privind educația civică
  • Victoria Cojocariu
  • Claudia Iordache
  • Mara Sescu
  • Adreea Chifan

Afilieri

Finanțatori și rapoarte anuale

Activitatea Centrului pentru Inovare Publică este sprijinită financiar de: Comisia Europeană (programele AMIF și Interreg), Open Society Foundations, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația Serendinno și donatori individuali.

Informații suplimentare despre proiecte și finanțatori găsiți în rapoartele anuale de activitate.

Actualizări permanente despre activitatea noastră sunt disponibile pe www.inovarepublica.ro (pagina de Internet), și pe www.facebook.com/inovarepublica (pagina de Facebook).

Cum ne puteți sprijini