Timp și Expertiză

Dacă ai câteva ore libere într-o lună, dacă nu ai un program foarte încărcat într-o anumită perioadă și proiectele noastre sunt compatibile cu ceea ce știi tu să faci, dacă vrei să scrii câteva coduri pentru un website, să ne ajuți cu un logo, cu un material vizual sau dacă pur și simplu vrei să ne dai o mână de ajutor la monitorizarea unor instituții, dacă vrei să analizezi diverse strategii, planuri, să trimiți cereri către autoritățile publice, scrie@inovarepublica.ro și vom lucra împreună în proiectul de care ești interesat.

Bani

Dacă vrei să donezi orice sumă organizației, sau unui anumite inițiative, datele Asociației Centrul pentru Inovare Publică sunt:  cod fiscal 33327700, cont bancar RO28 BTRL RONC RT02 5166 4101, deschis la Banca Transilvania.

Dacă ești angajat sau freelancer, poți direcționa 2% din impozitul pe venit, prin Declarația 230, pentru angajați, respectiv Declarația 200 pentru persoane care prestează activități independente. Declarațiile se transmit către ANAF (administrația fiscală de care aparții, conform adresei din cartea de identitate), până pe data de 25 mai a fiecărui an.

Declarațiile 200 sau 230:

  • pot fi depuse la sediul ANAF;
  • pot fi timise în format fizic, prin poștă;
  • pot fi transmise online. Dacă ai cont pe Spațiul Privat Virtual, selectează din meniul din stânga paginii SPV, butonul Declarații -> Completare declarații. Datele pe care trebuie să le introduci despre asociație sunt: Asociația Centrul pentru Inovare Publică, cod fiscal 33327700, cont bancar RO28 BTRL RONC RT02 5166 4101, deschis la Banca Transilvania.

Dacă ești angajator privat, poți direcționa 20% din impozitul pe profit, în limita a 0.5% din cifra de afaceri.  Contractul de sponsorizare se semnează până la data de 31 decembrie a fiecărui an.

Fie că ne direcționezi procentele din impozitul pe venit/profit (care se duc la bugetul statului, dacă nu decizi o altă utilizare a lor), fie că donezi bani, timp sau expertiză, te asigurăm de transparența folosirii resurselor pe care ni le oferi și de recunoașterea publică a ajutorului.

Veniturile, cheltuielile, sursele de finanțare și activitățile noastre sunt publice. La secțiunea Rapoarte anuale sunt disponibile informații despre anul 2016.