
Căutăm 5 echipe partenere pentru proiectul de educație media ODE – Observatorul Dezinformării și Excluderii.
Componența echipelor
Fiecare echipă va fi compusă dintr-un facilitator (de preferat profesor/profesoară) și cel puțin patru elevi/eleve de liceu.
Fiecare echipă va lucra într-o comunitate locală. Comunitatea poate fi cea în care este liceul în care învăță sau comunitatea în care locuiește oricare dintre membrii echipei.
Ce oferim și ce așteptăm
Vom lucra împreună pe durata anului școlar:
- Vom pregăti echipele comunitare (în cadrul unor sesiuni la nivel de comunitate, dar și prin mentorat față în față sau online) să identifice povești de viață din comunitate și să rescrie aceste povești în contextul unei societăți incluzive, prietenoase.
- Vom derula activități de sensibilizare, de informare și de comunicare la nivel local, dar și județean sau în mediul online.
- Vom elabora un set de instrumente care să prevină și să combată știrile false, dezinformarea și
comportamentele instigatoare la ură. - Vom furniza expertiză la nivelul unui centru de resurse, ce va face accesibile instrumente de intervenție socio-educațională.
Elevii participanți vor beneficia de un mediu provocator, în care își vor dezvolta competențele civice. Facilitatorii vor fi remunerați.
Așteptam ca participanții să se implice activ în toate aceste activități.
Vă invităm să aflați mai multe informații citind Pachetul de informații privind selectarea echipelor din comunități (apăsați aici sau pe imaginea alăturată).
Pentru întrebări, ne puteți scrie la: observator[@]inovarepublica.ro.
Termen și formular de candidatură
Apăsați aici (sau pe imaginea alăturată) pentru formularul de candidatură.
Termenul pentru depunerea candidaturilor este 30 septembrie 2022.
Selecția liceelor / comunităților partenere se desfășoară în cadrul proiectului de educația media Observatorul dezinformării și excluderii, finanțat de către Ambasada Țărilor de Jos în România, în cadrul programului Human Rights Fund.