Bugetare participativă la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Snagov

Liceul din Snagov este printre cele cinci licee din cadrul proiectului pilot Bugetare Participativă la Școală inițiat în noiembrie 2019. Elevii clasei a IX-a care participă la proiect au identificat nevoii care pot fi rezolvate prin metoda de bugetare participativă la școală și care vizează fie dotarea clasei cu aparatură, dulapuri pentru elevi, bibliotecă, fie dotarea liceului cu o stație radio.

Scopul declarat de elevi este de a se ajuta pe ei și de a ajuta cadrele didactice din liceu în rezolvarea problemelor diverse legate de accesul mai ușor la metode alternative de învățare. Echipamentele moderne utilizate în cadrul orelor de clasă vor fac procesul de învățare mai atractiv pentru elevi. Existența dulapurilor personale pentru depozitarea manualelor, rechizitelor, auxiliarelor didactice, inclusiv în afara orelor de clasă este o idee de proiect gândită pentru a ușura efortul elevilor care fac naveta în fiecare zi pentru a ajunge la liceul din Snagov. Liceul nu are o bibliotecă și de aceea elevii doresc printr-un alt proiect, să achiziționeze cărți, dicționare și alte resurse didactice pentru dezvoltare unei mini-biblioteci în clasa lor. Mini-biblioteca va deveni un spațiu ce va fi pus la dispoziția tuturor elevilor și cadrelor didactice din liceu care au nevoie de resurse de învățare. Stația radio (un alt proiect dezvoltat) este considerată de elevi un mijloc rapid de comunicare între cadrele didactice și elevi, pe de o parte și pe de altă parte va anunța pauzele, deoarece liceul nu are o sonerie sau clopoțel.

Elevii și-au prezentat proiectele prin scurte povești ce pot fi vizionate pe canalul de Youtube al Centrului pentru Inovare Publică.

(Photo by Erik Mclean on Unsplash)