Lansare MIPEX 2020 – Indexul Integrării Migranților

Miercuri, 9 decembrie, la ora 15, vor fi prezentate public rezultatele cercetării internaționale Migrant Integration Policy Index (MIPEX), ediția 2020. Vă puteți înregistra aici pentru a participa la webinarul organizat prin Zoom (în limba engleză).

MIPEX, Indexul Integrării Migranților, este un instrument unic care măsoară politicile de integrare a migranților în 52 de țări de pe toate continentele. Ediția MIPEX 2020, a cincea a indexului, acoperă perioada 2014-2019.

Indicatori cercetării creează o imagine bogată și multidimensională a oportunităților migranților de a participa la societate, motiv pentru care MIPEX se concentrează pe 8 domenii: piața muncii, educație, reuniune familială, participare politică, reședință permanentă, acces la naționalitate, antidiscriminare și sănătate.

MIPEX 2020 este coordonat de Migration Policy Group (MPG, Belgia) și Barcelona Center for International Affaires (CIDOB, Spania). În fiecare țară există un partener instituțional care asigură colectarea datelor și furnizează informații despre contextul național. Centrul pentru Inovare Publică este partenerul din România.

Evenimentul de lansare va avea loc prin Zoom Webinar și participarea este gratuită, cu înregistrare prealabilă. Dezbaterea pe marginea rezultatelor va acoperi diferitele domenii, indicatori și tendințele internaționale privind politicile de integrare, și va avea loc în limba engleză. Vă puteți înregistra aici pentru a participa la dezbatere.

About Ovidiu Voicu 94 Articles
Ovidiu este membru fondator și director executiv al Centrului pentru Inovare Publică.