MAI: Strategia Națională privind Imigrația în „dezbatere”

Ministerul Afacerilor Interne se mai preface o dată că dezbate public Strategia Națională privind Imigrația. Așa rezultă dintr-un anunț plasat pe pagina de Internet a MAI, plasat strategic ca actualizare a unui alt anunț, de acum mai bine de 2 luni!

Dezbaterea va fi online. Cine dorește să participe, trebuie să facă următorul lucru:

să ne transmiteți, până duminică, 13 septembrie a.c., ora 12.00, la adresa de e-mail: comunicare@mai.gov.ro, confirmarea participării dumneavoastră, însoțită de coordonatele de contact (organizație, nume, prenume și adresa de e-mail la care putem să vă transmitem link-ul de conectare).

Aceste informații nu sunt incluse în anunțul public al MAI! Așa că vă rugăm să distribuți informațiile de mai sus către toți cei interesați de subiect.

Noi, la Centrul pentru Inovare Publică, am primit și o invitație directă, pentru că acum două luni, când a fost ratată prima dată consultarea publică, am trimis totuși observații, așa cum am povestit la vremea respectivă. Invitația directă a fost trimisă către 5 (cinci!) organizații, probabil toți cei 5 care au transmis observații în iulie. Adică MAI vrea să facă dezbatere publică cu 5 persoane, pentru că altcineva nu are acces la informațiile despre conectare.

În cele două luni care au trecut, am primit răspuns la petiția prin care criticam calitatea îndoielnică a procesului de consultare publică: MAI nu vedea nimic în neregulă. Evident, nu am primit niciun răspuns pe fond, la observațiile trimise în scris. Nici nu ne așteptam să le citească cineva, la cum au decurs lucrurile.

Documentul supus dezbaterii este același ca acum două luni, la fel de superficial și cu afirmații generale și nefundamentate pe dovezi. Observațiile noastre rămân aceleași.

About Ovidiu Voicu 90 Articles
Ovidiu este membru fondator și director executiv al Centrului pentru Inovare Publică.