ONG-uri pentru democraţie, în vremuri de pandemie

Suntem nevoiți să renunțăm la unele dintre drepturile noastre pentru a face față crizei de sănătate generate de pandemia de Covid-19. Dar, mai mult ca oricând, trebuie să limităm tendința autorităților și a politicienilor de a își extinde puterile, profitând de criză. Trebuie să ne apărăm drepturile și libertățile, pentru că democrația se vindecă cel mai greu.

Înainte de criza declanşată de Coronavirus, ne-am coalizat cu alte 19 organizaţii neguvernamentale, cu scopul de a apăra spaţiul civic şi de a avea reacţii publice atunci când sunt încălcate principiile democraţiei, drepturile civice şi drepturile omului.

Criza actuală ne-a schimbat şi nouă priorităţile, iar până vor veni vremuri mai bune, am rămas împreună, sub numele de Grupul “ONG-uri pentru democraţie”, pentru a semnala şi acţiona atunci când starea de urgenţă este folosită ca un paravan pentru abuzul de putere la adresa cetăţenilor şi pentru încălcările nejustificate ale principiilor statului de drept şi valorilor democraţiei.

Suntem Grupul „ONG-uri pentru democraţie”. Avem un site dedicat pe care raportăm în timp real: www.stareademocratiei.ro.  Dacă ştiţi despre situaţii similare celor pe care le-am menţionat acolo, vă rugăm să ni le semnalaţi aici 

Semnalăm probleme precum:

Vom continua să urmărim acțiunile autorităților. Le vom susține atunci când sunt îndreptățite, și le vom critica atunci când sunt abuzive.

About Ovidiu Voicu 93 Articles
Ovidiu este membru fondator și director executiv al Centrului pentru Inovare Publică.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.