Partide locale: 50 de inițiative, doar 8 gata să candideze

Reforma legii partidelor politice este încă departe de a-și atinge obiectivul de a revitaliza competiția politică la nivel local. La debutul calendarului oficial al alegerilor, doar 8 dintre cele 50 de partide locale sau județene au finalizat procedurile de înregistrare, au personalitate juridică și ar putea să depună chiar mâine listele de candidați.

Statistica solicitărilor de înregistrare este următoarea:

  • 50 cereri depuse
  • 11 respinse
  • 23 în curs de judecată
  • 8 admise, în așteptarea motivării și contestațiilor
  • 8 înregistrate în Registrul Partidelor Politice

partide-locale-22-martie

Grupurile de inițiativă provin din 27 județe, în fiecare dintre acestea fiind între una și cinci cereri. Harta de mai jos oferă informații despre numărul de cereri soluționate (respinse, admise de Tribunal și în așteptare motivării, respectiv deja înregistrate în Registrul Partidelor Politice). Treceți cu cursosrul pe deasupra județele pentru a obține aceste informații. Pentru a aflat cine sunt aceste partide, citiți articolul nostru anterior.

 

Mai multe informații despre partide locale noi

Centrul pentru Inovare Publică monitorizează dinamica apariției noilor partide. Puteți vedea aici, cu actualizare zilnică, centralizarea cererilor înregistrate la Tribunalul București.

Monitorizarea este posibilă cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, prin proiectul „Legea Partidelor Politice : bariere și oportunități”, despre care puteți afla mai multe informații în această pagină.

Pentru informații suplimentare sau pentru a corecta informații despre partidele locale menționate, ne puteți contacta printr-un comentariu la acest articol, sau la adresa de email inovarepublica[@]gmail.com.

About Ovidiu Voicu 110 Articles
Ovidiu este membru fondator și director executiv al Centrului pentru Inovare Publică.