Propunerile Coaliție pentru Drepturile Migranților și Refugiaților pentru Guvernul României

Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților (CDMiR) este o platformă a organizațiilor non-guvernamentale cu activitate în domeniul migrației, drepturilor omului și politicilor publice, care promovează integrarea armonioasă a migranților în societatea românească. Organizațiile membre ale Coaliție au o activitate diversă, de la servicii directe acordate migranților la cercetare și monitorizare a serviciilor publice.

În prima parte a anului 2017 CDMiR a solicitat reactivarea Comitetului Interministerial Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților (Comitet), înființat în anul 2015 ca răspuns la provocările internaționale în domeniul migrației și azilului și care a fost inactiv pe parcursul anului 2016. Pe parcursul celor 5 luni de activitate din 2017-2018 Comitetul, a cărui coordonarea a fost preluată de Secretariatul General al Guvernului, a reușit să redeschidă dialogul multi-sectorial și să obțină câteva rezultate punctuale în domeniul integrării migranților și refugiaților.

Aici regăsiți toate propunerile Coaliției transmise în intervalul septembrie 2017- ianuarie 2018 pentru o mai bună gestionare a domeniului migrației, azilului și integrării din România.

Din păcate, activitatea Comitetului s-a întrerupt în februarie 2018, odată cu schimbarea de Cabinet, dar ne exprimăm speranța că, dată fiind actualitatea și importanța dosarului migrației la nivelul întregii comunități europene, precum și nevoia de a pregăti eficient preluarea președinției Consiliului European în 2019, aceasta va fi reluată.


About Victoria 11 Articles
Victoria este sociolog și a lucrat în ultimii cinci ani în mai multe proiecte din domeniul integrării imigranților, politicilor de dobândire a cetățeniei, și stimulării participării la vot.