Reinventăm spațiul public

Declarație de intenții

Centrul pentru Inovare Publică este o asociație de drept privat, persoană juridică fără scop patrimonial, non‐profit, non‐guvernamentală, apolitică, înregistrată legal prin Încheierea judecătorească din data de 15.05.2014, în dosarul numărul 9258/302/2014.

Motto-ul nostru este Reinventăm spațiul public.

Spațiul public este tot ceea ce noi, oamenii, avem în comun, tot ce nu este viața privată: relații sociale, instituții, organizații, valori. Vrem ca acest spațiu să fie al nostru, al tuturor, și să fie mai deschis, mai primitor și mai tolerant.

Misiune Centrului este să contribuie la consolidarea democrației și a statului de drept și la dezvoltarea unei societăți inclusive, tolerante și diversă, în România și în Uniunea Europeană, prin inițierea și susținerea unor modele inovatoare de dezvoltare.

Principalele domenii de interes ale ACIP sunt:

  • Democrație și libertate: Milităm pentru instituții democratice care să apere drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.
  • Guvernare deschisă: Transparența, implicarea cetățenilor și deschiderea datelor publice sunt cele trei ingrediente ale unei guvernări deschise.
  • Societate incluzivă: Suntem toți egali în drepturi și avem datoria să ne respectăm reciproc.

 

(sursa foto)

About Ovidiu Voicu 114 Articles
Ovidiu este membru fondator și director executiv al Centrului pentru Inovare Publică.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.