Integrarea imigranților

Continuăm implementarea proiectului trans-național NIEM (National Integration Evaluation Mechanisms), cu sprijinul Comisiei Europene. Am finalizat un nou raport de evaluare a politicilor naționale privind integrarea refugiaților, un pas înainte pentru obiectivul pe termen lung al proiectului: realizarea unui standard comun pentru evaluarea acestor politici în statele membre UE.

Alături de colegii din CDMiR (Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților), am încercat să dialogăm cu autoritățile pe teme precum Strategia Națională privind Imigrația, situația refugiaților în pandemie, protecția minorilor imigranți, sau accesul la educație. Rezultatele sunt modeste, mai ales pentru că responsabilii cu subiectul sunt polițiști (Inspectoratul General pentru Imigrări), și pentru ei imigrația este despre securitate, nu despre integrare.

Drepturi fundamentale

Centrul pentru Inovare Publică susține egalitatea în drepturi pentru toate persoanele, indiferent de gen, etnie, vârstă sau apartenență religioasă.

Suntem membri în Coaliția Anti-Discriminare și Platforma Respect pentru Drepturi și Libertăți, și contribuim cu expertiză și opinii atunci când avem oportunitatea și puterea să o facem.