Ce facem

Misiunea noastră: construim o societate deschisă în România.

Ne dorim o țară în care cetățenii sunt solidari unii cu alții, fără excepție, și în același timp iau atitudine în cunoștință de cauză față de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Ne dorim o țară în care instituții transparente oferă acces la informații în formate deschise și decid împreună cu și în interesul celor pe care îi reprezintă, garantând drepturi egale pentru toate persoanele.

În proiectele pe care le dezvoltăm încercăm permanent să găsim abordări inovatoare și să propunem modele sustenabile de dezvoltare pentru societate.

Iată câteva dintre proiectele în care suntem implicați:

  • Am propus împreună cu alte 16 organizații și universități din 15 țări din Uniunea Europeană un model nou de evaluare a integrării străinilor, care a fost susținut de Comisia Europeană prin acordarea finanțării, pentru prima dată, direct acestui consorțiu transnațional, de practicieni și cercetători. Așa a apărut proiectul NIEM.
  • Am dezvoltat o platformă de evaluare a serviciilor publice, după metoda mystery shopping, Mai responsabili.
  • Participăm activ la dezvoltarea și implementarea Planului Național Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă, indiferent de culoarea politică a guvernelor.
  • Milităm pentru folosirea Resurselor Educaționale Deschise (RED) în educația publică din România.
  • Am participat cu opinii și expertiză la dezbaterea publică privind reforma electoală, monitorizăm înregistrarea noilor partide politice, și am făcut primii pașii pentru realizarea unei Enciclopedii a partidelor politice din România, care să ofere într-un singur loc informații relevante despre toate formațiunile politice.
  • Participăm permanent cu expertiză la inițiative civice locale și naționale, precum campania Platformei Respect împotriva Referendumului privind familia sau inițiativa cetățenească Oameni noi în politică.
  • Sprijini platforma Registrul Educațional Alternativ, care propune o evaluare independentă a liceelor din București.

Activitatea noastră de zi cu zi constă în cercetare socială, monitorizare a instituțiilor publice, realizarea de recomandări pentru îmbunătățirea politicilor publice, advocacy și comunicare. Informații suplimentare despre proiecte și finanțatori găsiți în rapoartele de activitate pe care le publicăm anual.

Cine suntem – Membrii Asociației Centrul pentru Inovare Publică

Mihaela Ștefănescu – Președintă Ovidiu Voicu – Membru în Consiliul Director, Director Executiv, coordonează programele privind guvernarea deschisă și drepturile fundamentale
Nicoleta Voicu- Membră în Consiliul Director, coordonează programele privind educația
Victoria Cojocariu – coordonează programele privind migrația
Claudia Iordache
Mara Sescu
Adreea Chifan

Afilieri

Coaliția pentru date deschise
Coaliția RED România (Resurse Educaționale Deschise)
Coaliția Antidiscriminare
Coaliția ONGuri pentru fonduri structurale
Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților
Platforma Respect

Cum ne puteți sprijini