Pe 3 și 4 decembrie 2019, actorii relevanți în domeniul integrării străinilor aflați în România se întâlnesc la București pentru a construi o viziune comună. Vor participa reprezentanți ai societății civile, instituțiilor publice, universităților și instituții internaționale.
Evenimentul este organizat sub egida Coaliției pentru Drepturile Migranților și Refugiaților (CDMiR), de către Centrul pentru Inovare Publică, în cadrul proiectului NIEM – National Integration Evaluation Mechanisms, și Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), cu sprijinul UNHCR România.
Prima zi, 3 decembrie, este dedicată conferinței naționale O viziune comună pentru integrarea migranților și refugiaților în România. În deschidere, reprezentanții societății civile și ai mediului academic vor prezenta cele mai recente cercetări și planuri de advocacy în domeniu. A doua sesiune va fi condusă de Inspectoratul General pentru Imigrări, instituția publică responsabilă pe această temă, și va aduce în atenție eforturile statului pentru integrarea cu succes a străinilor în România. După prânz, conferința va continua cu un dialog condus de UNHCR România, pe marginea propriei strategii multi-anuale.
A doua zi, 4 decembrie, este rezervată organizațiilor membre CDMiR, care se vor reuni în întâlnirea anuală a Coaliției. Vor fi prezentate rezultatele acțiunilor din anul 2019, va fi ales secretariatul Coaliției, și vor fi stabilite țintele de advocacy pentru anul următor.
Vă invităm să urmăriți paginile de Facebook ale Centrului pentru Inovare Publică și Consiliului Național Român pentru Refugiați pentru a primi în timp real informații de la eveniment.
Pentru mai multe informații despre Coaliția pentru Drepturile Migranților și Refugiaților, despre problematica străinilor aflați în România, sau despre eveniment, persoanele de contact sunt Ovidiu Voicu (Centrul pentru Inovare Publică, ovidiu[.]voicu[@]inovarepublica[.]ro) și Ana Cojocaru (Consiliul Național Român pentru Refugiați, cojocaru[@]cnrr[.]ro).
NIEM – National Integration Evaluation Mechanism; Measuring and improving integration of beneficiaries of international protection este un proiect transnațional finanţat prin Fondul European pentru Migraţie, Azil şi Integrare în cadrul unui consorțiu format din 17 organizații neguvernamentale și universități din 15 state membre UE. Până în 2017, proiectul a beneficiat de o co-finanțare din partea Open Society Foundations.